VOTERING ANGÅENDE ASYLÄRENDE

Skriv ut

VITTSJÖ. Sannolikt var det första gången som kommunfullmäktige i Hässleholm höll sammanträde i medborgarhuset. Det ärende som tog mest tid var frågan om ändring av asylplatser för ensamkommande barn. Vidare lämnades information om kommunens ansvar för brottsoffer där det numera är förnyad handlingsplan om bättre samverkan mellan olika myndigheter.

 

Presidiet vid kommunfullmäktiges sammanträde i Vittsjö.

Beträffande frågan om ensamkommande barn finns det all anledning att citera tidigare skribenten ”Noils” ofta förekommande uttryck: ”tyrannernas näbbastämma”. Kommunfullmäktige beslutade efter några inlägg att godkänna kommunstyrelsens förslag angående inköp och upphandling där det tydligen var brist både på datorer och handhavande av dessa. Under merparten av sammanträde var det störande inslag från högtalaranläggningen vilket skapade en viss irritation.

Det stora ärende var mottagande av fler ensamkommande barn och där var det stundtals rena pajkastningen mellan SD och övriga partier. En talare framhöll att det var i stort sett immigrationsverkets beslut att ta emot fler ensamkommande barn och då fodras det framförhållning i kommunen för att bereda dessa en dräglig tillvaro när de kommer till Sverige. SD blev tämligen hårt ansatt för de synpunkter som detta parti framförde.
Kvällens enda applåd kom då en talare framhöll att även Sverige härstammade från Adam och Eva som sannolikt inte var Svenska medborgare! Således var Sveriges befolkning också invandrare.

SD framförde i skilda sammanhang att invandringen var en belastning för Sverige. I repliksvar talades det om äldre Svenskar, alltså pensionärer också var en belastning för landet! Efter flera inlägg föll klubban för kommunstyrelsens förslag och votering begärdes. Röstsiffrorna blev 50 för kommunstyrelsens förslag och nio för SD:s förslag att minska invandringen.

Frågan om förvärv om en del av Skepparen 7 kom upp på dagordningen och fullmäktige antog kommunstyrelsens förslag. Ordförande under sammanträdet var Douglas Roth.

Ganska många åhörare kom för att lyssna till ”näbbastämman”.