Lionsklubben startade ett nytt verksamhetsår

Skriv ut

VITTSJÖ, BJÄRNUM. På torsdagskvällen var det dags för Vittsjö- Bjärnum Lions klubb att starta ett nytt verksamhetsår, ett så kallat ”fiskalår”.

Från vänster Ingmar Rimheden, Nils Hansen och Sven- Ingvar Persson.

Sven-Ingvar Persson som varit klubbens president under två år lämnade över klubban till den nye presidenten Nils Hansen. Även Gösta Kållberg lämnade efter många år som klubbens sekreterare över denna uppgift till Ingmar Rimheden.

Bert Oredsson överlämnar en blomma till Gösta Kållberg efter många år som klubbens sekreterare

Bert Oredsson överlämnar en blomma till Sven- Ingvar Persson som avgår efter två år som klubbens president

Under mötet gav den nye presidenten riktlinjer för hur klubbens verksamhet skall se ut under fiskalåret, dvs fram till den siste juni nästa år.
Anders Larsson fortsätter i rollen som chef för produktionskommittén. Han föredrog under mötet vad medlemmarna kommer att hjälpa till med. Det kommer att bli insamling för Världen Barn, vi kommer att genomföra vår  ”Ljus-högtid” vid Allhelgonahelgen både i Bjärnum och Vittsjö, var något av allt det som Anders nämnde kommer att hända under hösten.
Bo Sigeback är chef för klubben ungdomskommittè. Han berättade att att även det kommande verksamhetsåret skall klubben ha ambitionen att utse 1-2 kandidater till Lions ungdomsläger i östra Europa. Vidare kommer klubben fortsatt att stödja ”tobaksfri skoltid” vid Bjärnums skola, att dela ut stipendium till musikelever, var något av det som Bosse nämnde. Kanske tar Lionsklubben åter upp disco för ungdomar vid höst och sportloven.