KARIN OCH EVA LEDARE FÖR HELGMÅLSBÖN

Skriv ut

EMMALJUNGA. Helgmålsbön i hembygdsstugan vid Emmaljunga har pågått sedan 1997 då det var prästerlig medverkan. Under senare år har helgmålsbön förrättats på lekmannanivå. Sedan minst fem år tillbaka är det Eva Nilsson med ursprung i Kraxeboda som varit ledare för helgmålsbönerna.

Karin Persson tillsammans med äldsta deltagaren i helgmålsbönen, 91-åriga Anna Persson.

De tre senaste åren är det Karin Persson från Hamneda med anknytning till Emmaljunga, som varit sångledare. Så även i år då Eva Nilsson och Karin Persson höll i programmet. Sammanringningen skedde med en miniskolklocka och Eva Nilsson tog ledningen med betraktelse om helgen.
Helg betyder vila men vila kan även vara något annat än på sofflocket.

 

Betraktelsen handlade också om trädet som bär frukt med rätt skötsel. Avbrott var det då Karin Persson spelade och besökarna sjöng en psalm. Karin Persson fortsatte med sång som hade anknytning till skogen.

Efter fikapaus fortsatte samvaron med allsång där flera kända sånger sjöngs. Bruno Fredlund berättade en del av sin levnads historia. Sammankomsten avslutades med fredssången ”I natt jag drömde…”. De båda programledarna tackades med applåder och blomster.