Ny vägbeläggning klar på torsdag

Skriv ut

 

VITTSJÖ. Under torsdagen är troligen vägarbetena klara i Vittsjös centrala delar. Därmed är även den ojämna och farliga vägytan borta. De tidigare djupa hjulspåren har medfört fallrisker för fotgängare som korsat vägen.

Naturligtvis är det den tunga trafiken som slitit hårt på vägbanan. Stenen i vägbanans mitt har inneburit att dessa tunga fordon tvingats rulla i ”samma spår” vilket inte gjort det hela bättre.

Den tunga trafiken sliter hårt på våra vägar

Nu är stenarna borttagna och hela vägbanan får en ny yta. Arbetslaget från Skanska som utgår ifrån Önnestad startade med att fräsa bort det skadade ytlagret. Därmed försvann även besvärande hjulspår. Nästa steg har varit att lägga på en så kallad klisteryta för att fästa bindlagret. Bindlager är en ny produkt och har inte funnits på vägbanan tidigare. Förhoppningsvis kommer detta lager göra att vägbanan bättre kan stå emot den tunga belastning den utsätts för.

Det blev en liten paus i väntan på att lastbil med mer asfalt skulle komma

Nästa steg är att man lägger på själva ytskiktet. Det som kanske kommer att återstå på torsdag kväll är att måla dit vägmarkeringarna.