Lyckad spökrunda på medborgarhuset

Skriv ut

VITTSJÖ. Ett sjuttiotal har här säkert varit, säger en nöjd Daniel Forsman. Han arrangerade under fredagen tillsammans med Helen Persson och Lena Jönsson två ”Spöktimmar” på Fritidsgården i Vittsjö.

Vi har tagit hjälp av ytterligare fyra som har lagt upp den hemska spökrundan inne i Idrottshallen. Nu klockan fem startar vi den andra ”Vandringen”, den första hade vi redan klockan tre, du skall tro att det är lätt att bli skrämd, säger Daniel.

Inne i Idrottshallen var det nästan kolsvart. Endast svagt ledljus fanns för att man skulle kunna hitta runt. Bara efter tio meter hördes de första skriken, både från häxorna och från barnen.

Lite längre fram fanns en massa mystiska saker som hängde ner från taket. En o annan tvekade ett tag för att passera. Vid en smal passage började hela väggen att röra sig, riktigt otäckt. Naturligtvis var det återigen en häxa som försökte att skrämmas. Mot slutet av rundan kom nog det värsta.

En häxa stod vid ett bord med en massa mystiska saker. Den som vågade skulle sticka ner sina händer i några byttor. Här var det flera som tvekade en god stund. Efter ett tag var det en som vågade. I en bytta visade det sig vara mjöl, i en annan fanns en klibbig riktigt otäck röra som fastnade på händerna (det visade sig vara godis som fått ligga i vatten). Riktigt otäckt var det i en annan mystisk låda, det rörde faktiskt sig nere i lådan och skriken kom snabbt. Det visade sig att den innehöll en hel hög med kackerlackor.

Även i kaféet var temat Halloween. Här fanns bland annat riktigt fina bakelser som säkert smakade bra efter att ha gått ”Spökrundan”.

Några bilder;