SPF SENIORERNA VITTSJÖ GENOMFÖRDE SITT ÅRSMÖTE I BLÅ SALEN.

Skriv ut

 

VITTSJÖ. Cirka trettiofem medlemmar hörsammade inbjudan till föreningens årsmöte den 11 ds i Blå Salen, Skansenhemmet, Vittsjö.

De sedvanliga förhandlingarna klarades av tämligen snabbt. Kassaförvaltaren Nils Hansen gick igenom ekonomin för det gångna året och kunde meddela att föreningens ekonomi är mycket god.

Därefter föredrog ordföranden Kerstin Thånell verksamhetsberättelsen vilken lades till handlingarna utan anmärkning. Mötet tillstyrkte efter genomgångarna ansvarsfrihet för styrelsen.

SPF:s Riksmöte antog förslaget att vår riksorganisation skall heta ”SPF Seniorerna”. Styrelsen föreslog därför årsmötet att vi bör anamma Förbundets förslag till namnändring av vår förening. Årsmötet antog styrelsens förslag att ändra vår SPF-förenings namn till:

”SPF Seniorerna Vittsjö”.

Från förbundet erhållna Läsanvisningar för normalstadgar för föreningar och distrikt antogs av mötet enligt styrelsens förslag.

Därefter genomfördes stadgeenliga val av styrelse och övriga funktionärer. Det blev i stort sett omval på alla punkter. Några enkla justeringar bara.

Mötet antog även styrelsens förslag av verksamhetsplan för år 2015 liksom förslaget till budget för samma år.

Frågan om möteslokal kom upp. Styrelsen har berett ärendet och funnit att man bör gå vidare med att undersöka om vi kan byta möteslokal till Församlingshemmet i stället för Blå Salen. Den lokalen anser man ät lämpligare för våra möten. Den ligger dessutom mer centralt i byn. Frågan är inte avgjord än. Mötesdagar blir i så fall den andra fredagen i månaderna då vi har vår verksamhetperiod.