Starkaste Vittsjölaget på fyra år!

Skriv ut

VITTSJÖ. Det är nu fjärde året i rad som Vittsjö spelar i damallsvenskan. -”Detta är det hittills starkaste laget Vittsjö presenterat...”. -Ja, så uttryckte sig Thomas Mårtensson som tillsammans med Denise Reddy är tränare för Vittsjös damallsvenska fotbollslag 2015.



Vittsjö GIK damsektion bjöd på onsdagskvällen in publik till vad man kallade ”Byaträff”. Syftet var att presentera lagledning och spelare samt att ge publiken möjligheten att ställa frågor. Olof Sixten välkomnade ett drygt sextiotal hängivna supporters och lämnade därefter över till Thomas att presentera laget. Säkert var många imponerade över alla de meriter som de enskilda i laget har. Varje spelares styrkor presenterades av Thomas. Tjejerna kompletterade med ”dolda talanger” och vad de ser som sitt hittills bästa fotbollsminne.

Efter att samtliga spelare presenterats för publiken var det lätt att förstå att Thomas ser laget som det starkaste Vittsjö haft så här långt. I laget finns bland annat sju landslagsspelare och flera med andra mycket starka meriter. Thomas menade att laget i år faktiskt har två spelare för varje uppgift, vilket naturligtvis är en styrka. Detta innebär att en konkurrenssituation uppstår vilket sporrar alla spelare till att alltid göra sitt bästa för att ”platsa” vid laguttagning inför match.



Laget imponerade verkligen och har alla förutsättningar att under kommande säsong åter bli ”Skrällgänget” från Vittsjö.

Den 12 april startar damallsvenskan. För Vittsjös del innebär detta en bortamatch mot Piteå. Det skall verkligen bli intressant att få följa lagets väg under den kommande säsongen.

Det finns som sagt all anledning att följa laget under säsongen, detta genom att vara på plats på fina Vittsjö Idrottspark. Dessutom är det så, att en aktiv publik kan ha en avgörande roll vid de svåra matcherna.