NFORMATION OM BOJ LÄMNADES I BJÄRNUM

Skriv ut

BJÄRNUM. Med kort varsel kunde Agnetha Debtback komma som underhållare och berättare vid MHF:s samling i Bjärnum.

Aviserade medverkande hade dubbelbokning och då passade det bra med Agnetha Dentback som berättade om Brottsofferjourens insatser i samhället.

Agnetha Dentback som informerade om Brottsofferjourens verksamhet.

Brottsofferjouren skall enligt lagstiftning finnas på varje plats där det finns någon form av domstol. I Hässleholm började det med helt ideell verksamhet. Numer lämnar de berörda kommunerna, Hässleholm, Perstorp och Osby ett bidrag med viss summa för varje boende i kommunen.

Under förra året var det över 430 personer som kontaktade Brottsofferjouren som deltog med allehanda hjälp med mer än ett tusen timmar. Insatserna kunde vara som vittnesstöd under rättegång, det kan vara hjälp med ifyllande av blanketter till försäkringsbolag och mycket annat. Organisationen har jour året runt och en hand full medhjälpare är redo att bistå med hjälp. Några drabbade uttrycker sin ilska då de blivit utsatta för skada medan andra drabbade är ledsna och förtvivlade. Det är i sådana lägen som jouren alltid finns redo. I något fall har till och med barn fått hjälp från jouren.

Brottsofferjouren finns till hjälp åt de som drabbats då allmänna institutioner inte räcker till. Det är därför som jouren har en livboj som symbol. Alla medarbetare inom organisationen har avgett tysthetsförsäkran varför ingen behöver känna rädsla att kontakta. Ett personligt besök ger mestadels mer i utbyte än ett telefonsamtal.

Efter fikapaus fortsatte Agnetha Dentback att berätta om sin levnad och hennes medverkan i Brottsofferjouren är ett sätta att återbetala för den hjälp hon hade fått!