Vandring utmed Krokån

Skriv ut

VITTSJÖ, KNÄRED. Som framgick i Kalendern (eller i "Kommande händelser") fanns det under lördagen tillfälle för trevlig vandring tillsammans med trevligt sällskap.

En grupp på cirka tio personer samlades klockan 8 vid parkeringen bakom ICA i Vittsjö för att därifrån samåka till Knäred. Lördagens vandring gick utmed Krokån. Detta är en å som mynnar i Lagan just i höjd med Knäred.

Vid startplatsen fanns informationstavla som angav ett flertal olika vandringsleder. I just Krokån bedrivs bland annat fiske men även forspaddling. Ån meandrar genom skogsbygd och att följa en av de markerade lederna var en riktigt skön start på helgen.

Gruppen som med jämna mellanrum träffas är en blandad skara. Här finns allt från lite mer erfarna vandrare till rena nybörjare. Alla delar frikostigt med sig av sina erfarenheter. Tempot under vandringen anpassas alltid så att hela gruppen alltid är samlad.

Under lördagens vandring fanns även två hundar med. Med jämna mellanrum blev det en paus vid en naturskön plats för lite kaffe och fotografering. Är du intresserad av att komma med så är det bara att komma till parkeringen bakom ICA i Vittsjö på utsatt tid. Har du frågor så är du välkommen att ringa. Kontaktperson framgår i Kalendern.