20-års jubileum på Vårdcentralen

Skriv ut

VITTSJÖ. För tjugo år sedan invigdes Vårdcentralen i Vittsjö. Personalen hade under tisdagen all anledning att fira jubileet.

Under det tidiga -90 talet fanns en gemensam vårdcentral och då i Bjärnum. Samtidigt fanns i Vittsjö en distriktssköterskemottagning. Belastningen på centralen i Bjärnum ökade och därför kunde man den 26 maj 1995 inviga den nya Vårdcentralen i Vittsjö.

På samma sätt och på samma plats som vid invigningen 1995 samlades personalen för att celebrera högtidsdagen. Tore Nilsson, läkare spelade bland annat fanfaren ”Sibylla”
på trumpet.

Det har varit roliga år, men så fort dessa tjugo år gått. Så är det naturligtvis då man trivs på sin arbetsplats, säger Miriam Karlsson, som är platschef. Idag har 10 personer sin fasta anställning här vid Vårdcentralen. Därutöver finns två läkartjänster. Varje dag tar vi i genomsnitt emot ett 50-tal patienter. Vi är en mycket väl fungerande enhet och det kommer kanske rentav att finnas ett ökat behov av våra tjänster i framtiden, därför ser vi ljust på framtiden, avslutat Miriam.

Under vår besökstid kom hela tiden en jämn ström av personer som ville gratulera på 20-årsdagen.

Christina Sandström, som var chef vid vårdcentralen under 1997 var en av flera som överräckte blommor.

Vårdcentralen i Vittsjö ingår i området Vänhem- Solbrinken och bland gratulanterna fanns även områdeschef Marie Lindell för att överräcka en blomma.


Ann- Christine Larsson, Ann- Louise Nilsson, Miriam Karlsson, Margaretha Gustavsson och Tore Nilsson var med då vårdcentralen invigdes i maj 1995.