LIONS DELAR UT TAVLA NR 1.

Skriv ut

VITTSJÖ. Lions Club Vittsjö-Bjärnum har tagit fram en tavla med ett sjömotiv hämtat från Vittsjön. Tavlan är komponerad och framställd av medlemmar i klubben. Den kommer att mångfaldigas efter behov men varje tavla har unik numrering.

Den förste mottagaren av Lions Tavla blev Henrik Ström
som mottog tavlan tillsammans med hustru Johanna.

Som medlem i klubben medverkar Henrik givetvis på olika sätt. Då han är byns ICA-handlare ger han Lions möjlighet och tillgång till ett marknadsföringsredskap i butiken. Eftersom Lions har tillgång till denna har vi kunnat presentera våra aktiviteter för allmänheten på ett förnämligt och mycket synbart sätt med hjälp av ”trottoarpratare”. Så kallas ställningarna Lions använder för att delge allmänheten sina meddelanden utanför affärerna i de två byarna. Affischerna i dessa ställningar kan man trycka på ICA-Nära i Vittsjö. Affischerna får därigenom ett proffsigt utseende där budskapet går mycket väl fram.

Att göra den här tavlan har tagit tid och därtill kunskap. Ingmar Rimheden i Bärnum har målat ursprungstavlan. Därefter har han med datorns hjälp skapat ett program att lägga in i en maskin ägd av Elise Corfitzen i Vittsjö. Med rätt urval av färgat garn i maskinen låter Elise maskinen framställa tavlor. Bengt Ottosson gör ramen i trä. Resultatet blir en annorlunda och mycket vacker tavla. Meningen med tavlan är att Lions ibland önskar visa särskild tacksamhet och uppskatting när någon ställer upp och gynnar Lions på framträdande sätt.