ANN JÖNSSON SNAPPHONA MED STING I TANKE 0CH GÄRNING

Skriv ut

VITTSJÖ. SPF Seniorerna Vittsjö höll den 9 september sitt månadsmöte på Skansenhemmet. Inbjudna var PRO Vittsjö. De kom med trettiosex medlemmar.

Värdföreningen mönstrade sexton medlemmar eftersom ett flertal medlemmar valt annan aktivitet.

Det var schwung i Ann. Hennes föredrag om hur kvinnorna haft det genom vår historia blev en fängslande beskrivning. Ann kallar sig själv för företagerska. Hon driver och har skapat  Naturhälsan i Glimåkra. Hon är utbildad i Kulturmedicin och driver även Naturmedicinska Akademin i samma ort. Hon har utbildat cirka 200 elever i ämnet.
Ann har en säker och mycket bestämd uppfattning om kvinnornas roll i historien. Hon hävdar, också det med bestämdhet, att det äldsta yrket på vår jord var inte alls vad vi allmänt antar utan det bär den förnäma titeln ”Jordemodern”. Samtidigt hävdar hon att det inte är möjligt för en kvinna att föda ett oäkta barn. Sådana finns bara inte.

Det var ett livfullt föredrag med konstateranden relaterade till vår gemensamma historia. Kvinnornas del av den är dock tämligen diminutiv i jämförelse med de manliga hjältarnas del. De har en helt dominerande roll i den.
Det blev en fängslande timme där kunskapen förmedlades med humor och sång till gitarr. Ann har i romanform beskrivit kvinnornas roll i vår historia. Boken är betitlad ”Snapphonor hjältinnor i livets tjänst”. Finns på nätet hos Bokus bokhandel.