”Hövdingeloppet” nu på lördag

Skriv ut

VERUM. Succén från förra året fortsätter, den 3 oktober klockan 11 går startskottet och målsättningen är att dubbla antalet löpare i år, säger Ola Johnsson, initiativtagare till loppet. Just nu har vi 105 personer som anmält sig, vi tror att det kommer en del som även efteranmäler sig. Maxantalet för loppet är 200 personer totalt.

Svend Gjönge Povlsen även kallad "Göingehövdingen" har gett namn till loppet

I fjol var det första gången som Hövdingeloppet anordnades och 85 personer kom till start då. Loppet går även i år i de natursköna skogarna i Mölleröd utanför Verum i norra Skåne och anordnas i samarbete med Verums GoIF. Tanken med loppet är att så många som möjligt ska få en naturskön upplevelse blandat med goda prestationer. Efter målgång ska det finnas utrymme och tillfälle att diskutera löpning över en fika.

Nyhet för i år är att det kommer finnas ytterligare en sträcka att välja på, utöver den klassiska milen kommer det också vara möjligt att springa 4,8 km. Utöver detta kommer vi ha elektronisk tidtagning och väl i mål bjuds det på lite godsaker för alla löpare, avslutar Ola Johnsson.

Har du frågor kring tävlingen går det bra att ringa: Ola Johnsson 0709-541710 eller Sven Larsson 0708-891259

Hövdingeloppet har även en egen hemsida: www.hovdingeloppet.se