Fullt hus i Smyrnakyrkan

Skriv ut

VITTSJÖ. I den pågående alliansserien i Vittsjö var det på lördagskvällen Smyrnakyrkans tur. Sonya Ruderstam jämförde i sin välkomsthälsning gudstjänsten med ett stort och härligt släktkalas. Fredrik Davidsson från Bjärnum predikade över ämnet ”Jesus, vårt hopp och vår trygghet” och Gun-Britt och Bo Malmberg framförde ett par vackra psalmer.

Det var trångt och familjärt när Primkören sjöng i Smyrnakyrkan.

Gäster för kvällen var också Primkören Väst, som svarade för ett par härliga och medryckande sångframträdanden. Kören består av ett 30-tal barn och leds av Sofia Nilsson, Sofia Olsson och Marta Fjällström. Nästan alla sångerna är specialskrivna för kören, som också spelat in en egen skiva. Från klara barnaröster minns vi kanske alldeles särskilt: ”Det är på riktigt, och det är viktigt; Jesus lever här idag”.

Cirka 150 personer i alla åldrar hade sökt sig till den överfulla kyrkolokalen, där reservutrymmen och åtskilliga extrastolar fick skakas fram. Såväl kantor som vår nye präst fick till exempel hålla till godo med extrastolar längst bak i kapprummet.

Det blev en kväll av fest och glädje och särskilt gladdes vi åt det stora ungdomliga inslaget. Kvällen avslutades med gemenskap runt kaffeborden.