PROSTEN STEN JOHANSSON ÅTERKOM TILL VITTSJÖ

Skriv ut

 

VITTSJÖ. Det är åtskilliga personer med anknytning till Vittsjö församling som känt sig kallade till prästyrket. En av dessa är Emmaljungabördige Sten Johansson som gästade församlingshemmet.

Sten Johansson med maka Anita vid sopplunchen i Vittsjö.

Efter ett antal år som polis i Kristianstad började han jämsides studera till präst. Kort tid efter prästvigningen blev Sten Johansson utsedd som tillförordnad kyrkoherde! Numera är prosten Sten Johansson bosatt i Teckomatorp.

I välkomstorden inflikade Carl-Olof Danielsson: Man studerar till polis och präst men man föds till bygdens son! Sten Johansson började med att dela ut en vers: En mor. Han anknöt i sitt anförande om den livsgörande kraften från födelsen till kraftens dagar.

Han hade sin konfirmationspräst Sture Hallonsten som ett bra föredöme och fortsatte med barndoms händelser. Om alla hjälps åt att hjälpa varandra skulle levande bli lättare. Strax efter prästvigningen var Sten Johansson också delaktig med nattvardsgång i ett Folkets Hus tillsammans med Eva Rydberg.

Vid dagens sopplunch förekom även andakt. Nästa föreläsare vid komman sopplunch blir Eskil Persson, även han bördig från Emmaljunga.