Luftgevärsskytte lockade ungdomar

Skriv ut

BJÄRNUM. Luftgevärsskytte lockade ungdomar i alla åldrar till vinkelsalen i Bjärnum. Tanken var att verksamheten skulle bedrivas mellan klockan 13 o 15 men ständigt kom det nya ungdomar som ville prova på att skjuta. Med glädje flyttade Ralf Nilsson fram tidpunkten för prisutdelningen.

Luftgevären var hela tiden upptagna av intresserade ungdomar.

Ralf Nilsson och Ellert Jönsson är två av Bjärnums skytteförenings verkliga eldsjälar. Förutom att de själv är mycket duktiga skyttar med många års erfarenhet håller de i föreningens luftgevärsskytte.

Ellert Jönsson instruerar Katarina Nugent 9 år, som visade sig vara en riktig talang. Stolt visade hon upp sitt skjutresultat. Säkert får pappa skjutsa Katarina fler gånger till skyttet i Bjärnum.

Pontus Larsson har tagit sig från Sösdala för att kunna prova på luftgevärsskytte. Kul och inte alls omöjligt att jag återkommer till Bjärnum för att skjuta.

Ralf berättar att han varit med sedan starten av luftgevärsskyttet 1983. Varje tisdag under vinterhalvåret bedriver vi skytte i denna lokalen. Ungdomarna skjuter då i åldersrelaterade klasser. Föreningen håller dessutom egna tävlingar och inte minst har man trevligt tillsammans och med sin hobby. Den fina lokalen som ligger under Bjärnums Bibliotek och kallas för vinkelsalen hyr föreningen av HSB.

När våren börjar göra det möjligt startar vi upp skyttet utomhus. Då handlar det om både korthållsskytte och banskytte på längre håll på föreningens skjutbanor ute i Torrarp, avslutar Ralf.