Träff med vårens mode

Skriv ut

VITTSJÖ. Ingegerd hälsade alla hjärtligt välkomna. Hon är en av de som arrangerat denna mannekäng visning. Talade om hur de hade lagt upp kvällens program.

Men först var en mycket lovande ”sånglärka” Sofia som sjöng helt fantastiskt, sångerna kompades av Kurt på piano. Dessa två återkom under kvällen. Därefter tog Stefan präst över och pratade om påskens alla färgnyanser o klädbytets betydelse genom historiens gång och avslutade sin del med sång o bön.

Inget symöte genomförs ju utan fika o ”prat”, tunnbrödsrulle med liten kaka o jaa kaffe förstås, smakade bra.
Jaha nu e de dags för mannekängerna att visa upp en del av vårens trendiga mode, stora som små för tjejer. En återkommande tillställning som anordnas av Gundrastorps kyrkliga syförening och i år var det för tredje gången. Syföreningen som startade för 80 år sen är fortfarande i gång med nya flinka fingrar.

Okej då nu kör vi, kvällens presentatör är Carina som talade om vilka klädesmärke som gäller för kvällens mannekänger, kläderna, olika struktur, färg och priset på de olika plagg som visades.

Allt från bomull i både tröjor, byxor, finns även i viscose/polyester, elastan, lin och inslag av lin. Olika mönster både i tyg o i utförandet. Stickat i koftor/tunna jackor med scarfs i glad färg. Härliga tunna tunikor i sprakande mönster har åter kommit i modet, bärs med ett linne inunder och till de vita byxor i olika längder. Men även härliga vårkreationer som går ton i ton, lediga o i färgsprakande nyanser.

Kläderna för de vuxna som visades i kväll kommer från Lindbergs mode, Markaryd. Producenterna av kläderna var märkerna; Masai, Part two, Esprit, Tommy Hilfiger, Ted Nicol, Jacett och Anna Montana. Visst fanns de flera märker. Barnens kläder stod Nick o Nora, Markaryd för. Dessa kläder som visades under kvällen kunde vi prova och köpa.

Under alla dessa år som Gundrastorps kyrkliga syförening haft sin verksamhet skänkes överskottet till; IM, Kvinnojouren och Malmö statsmission de gör även kvällens.

Samtliga medverkande fick både blommor och en varm applåd för ett fantastiskt framträdande.
Till alla som hjälpt till bakom, stort tack för ett fint arrangemang.