JAG OCH MIN RYGGSÄCK – VANDRING PÅ PILGRIMSVÄGEN

Skriv ut

VITTSJÖ. SPF SENIORERNA hade sitt månadsmöte i Blå Salen, Skansenhemmet på torsdagen den 14/4. Gunvor Ekstrand från Verum var inbjuden att berätta om sina vandringar på Spanska pilgrimsleden.

Efter att v. ordf. Anne-Marie Ström meddelat medlemmarna föreningsangelägenheterna var det Gunvors tur att ta över scenen och ordet. Det gjorde hon med den äran. I nära en och en halv timme berättade hon och visade otaliga bilder från sina vandringar på den varierade pilgrimsleden. Det var många vackra bilder vi fick oss presenterade.

Det är folk från hela världen som lockas att testa sin förmåga. Den bästa tiden på året att göra vandringen är under september. Då är väder och vind som vänligast för vandraren.
Pilgrimsvandringen var i begynnelsen en botvandring. Det är nog inte den anledningen man numera har för att gå den här vackra leden. Gunvor framhöll också att det inte heller krävs att man skall vara troende eller liknande för att genomföra vandringen. Det räcker att vara nyfiken och i god form. Då kan man klara det. Man kan även åka buss hela eller delar av sträckan. Så det finns således möjligheter för nästan alla att ta sig pilgrimsvägen till Santiago de compostela.

Det lockade många åhörare, med friska ben och god kondition, att fråga vad som i övrigt krävs för bedriften.