The Cadillac Band – en Rockshow den 16 april 2016 i Emmaljunga

Skriv ut

EMMALJUNGA. Redan utanför Folkets Hus i Emmaljunga anade man att något stort var på gång. En Cadillac syntes på parkeringen.

Ett 60-tal förväntansfulla personer strömmade in i huset och bänkade sig framför scenen. Så kom fem äldre gentlemän och en yngre vokalist in och rev av rocklåtar av Elvis Presley och Johnny Cash som fick hela publiken i gungning. Takten klappades, stampades och nickades så ingen kunde vara helt stilla. Janne Lucas, 68 år, som deltog i Melodifestivalen 1980 med ”Växeln Hallå Hallå”, behandlade ännu sitt piano med samma frenesi nu som då.

Dagen till ära var Gunilla Svensson rockabilly- klädd och poserar här med Janne Lucas.

Så kom kvällens gäst, Gitarristen och sångaren Terry Wayne in och spelade och sjöng ”My Baby left me”, som han för övrigt spelade in på en EP redan 1952. Terry har en gedigen bakgrund från flera platser i USA där han spelat med en mängd kända sångare och orkestrar.

Flera rocklåtar och schlagers följde, bland annat Fats Dominos ”Blueberry Hill”, ”Växeln Hallå Hallå”, ”34:an”, ”Flottarkärlek”, Arne Kvicks ”Rosen”, Elvis Presleys ”Jailhouse Rock”med flera. Orkesterns sångerska Rebecca Hansson fick hela publiken att sjunga med, för att sedan sjunga solo ”Lead me, guide me” och ”You were always on my mind”. Jättebra!

Ulf Nilsson vävde en röd tråd av berättelser genom orkesterns upplevelser både i Amerika och på hemmaplan, och hälsade oss alla välkomna till ett nyöppnat museum i Floda norr om Göteborg.
”House of Music” innehåller bland annat en kopia av Elvis födelsehem, en massa Elvis-grejor, Tommy Bloms första ukulele, Leif ”Burken” Björklunds första dragspel mm. Tommy Blom, tidigare medlem i orkestern, hedrades med ”Somewhere over the rainbow” som Janne Lucas sjöng till sin vän.

En av de sista låtarna, ”O store Gud” sjöngs på engelska inför en stående medsjungande publik.

Lena Jönsson, Emmaljunga, här flankerad av Janne Lucas och Peps Persson, fick betala Janne en femkrona för att bli fotograferad med honom, men han fick nog dela med sig av den till Peps!

Ni som nu missade denna fantastiska kväll kan få en ny chans, för de kommer tillbaka den 22 april 2017! Missa inte detta!