Trailrun – en naturlig alternativ tävlingsform

 

BJÄRNUM, BOCKEBODA. Det finns dom som tycker att det här med att springa i skogen med en halvt obegripligt karta samt en kompass vars norrpil pekar åt olika håll varje gång man kollar på den, är krångligt och på snodden till tråkigt. Men, tappa inte modet! Det finns fler sätt att få uppleva den njutningsfulla känslan som bara doften av skog och natur kan ge. Löpning på små fina stigar i varierande skogsterräng tillsammans med andra likasinnade kan upplevas på trailrun-tävlingar. Trailrun har börjat bli en allt vanligare tävlingsform för löpare som vill undvika att springa på asfaltsvägar och vill få en mer utmanande och upplevelserik tävling.

Evelina Folkesson på ett trailrunlopp i den mysiga Bockebodaskogen.

Detta provade Torfinnlöparen Evelina Folkesson på den 20:e november när Härlövs IF, för sjätte året i rad, arrangerade ett trailrunlopp där 464 deltagarna fick uppleva Bockebodas fantastiska natur. Efter att ha tagit cykeln med sig på tåget till Önnestads tågstation och sedan cyklat i uppförsbacke och motvind, tog Evelina tappert hem tredjeplatsen i femkilometersklassen, en minut och tolv sekunder efter segraren.

Här tog Evelina Folkesson emot sitt välförtjänta pris efter loppet.

Evelina är övertygad om att årets orienteringsträningar och tävlingar har bidragit till det goda resultatet. ”Detta var första gången jag ställde upp i ett trailrunlopp och utöver orienteringen kommer jag troligtvis hålla mig till den här typen av lopp i framtiden. Det var riktigt härligt att springa ett lopp på små snirkliga stigar, genom varierande skogstyper och upp och ner för backar, istället för ett vanligt lopp på cykel- och bilvägar. Det var klart lite jobbigare och kilometertiden blev av naturliga skäl längre än på normala lopp.”

Som orienteringsklubb tycker vi att det är roligt att springa ute i skogen, både med och utan karta & kompass. Och för att kunna tävla behöver man träna! Därför arrangerar OK Torfinn skogslöpträningar på lördagar klockan 10:00 med klubbstugan vid Möllerödssjöns badplats som utgångsplats. Alla som är träningssugna är välkomna under hela vinterhalvåret. Efter träningen blir det en efterlängtad varm dusch och småsnack i bastun, följt av en god välförtjänt fika.

Top