LUCIAFÖLJE LYSTE UPP I FOLKETS HUS

Skriv ut

 

EMMALJUNGA. Föräldrar, anhöriga och andra intresserade kom för att se och höra vid Luciafesten i Emmaljunga folkets hus. Det var den 87:e luciahögtiden som samlade besökarna. Årets lucia, den 87:e i ordningen var Johanna Nilsson och LillLucia var Gabriella Zimbran. Interiören i salen hade förbättrats med ljusa färger.

Det stora luciaföljet som gladde besökarna i Folkets hus.

I entrén bjöds besökarna på glögg innan det blev ingång i festlokalen. Där tonade välkomstlåtar från Boel, Malin och Marie Bengtsson med Marie som solist. Ljuset dämpades och den svaga Luciasången blev allt starkare när Lucia med följe tågade in i salen. I sitt sällskap hade ljusdrottningen även tomtar och stjärngossar samt pepparkaksgubbe.

Gabriella Zimbran strålade inför sitt uppdrag som LillLucia.

Uppe på scenen blev det ton om Staffan Stalledräng samt sång om ”Ljus i husen” och pepparkaksland. Sockerbagaren fick sin visa liksom Nu tändas tusen juleljus. Lucian förärades ett smycke skänkt av närliggande näringsidkare inom branschen. Ett par unga musikanter framförde låtar på blockflöjt och fiol.

Bengtssons trio underhöll vid Luciahögtiden.

Under tiden som Bengtssons musiktrio fortsatte med underhållningen var det vandring till fikabordet med lussekatter och andra smakbitar. Efter hand blev det återsamling med fika och dagens högtid började bli ett minne.

Tomtemor med tomtefar kom vandrande utan släde till festlokalen.

Nästa programpunkt var när tomtemor med sin tomtefar gjorde entré. I klappkorgen fanns det som främst intresserade den yngre generationen. Som försmak till kommande storhelg blev det julgodis i olika former. Mottagarna av gottepåse gengäldade gåvan med en kram till tomteparet som tog emot med öppen famn. Arrangemangen i Emmaljunga folkets hus är på frammarsch. Flera arrangemang är bokade i den ljusa lokalen. Dessutom var bergvärme installerats varför kostnaderna har minskat för uppvärmningen.