Panvåren tröttade ut den flitige

 

KRISTIANSTAD/ BJÄRNUM. På mindre än två dygn kunde den flitiga orienteraren njuta av en nattävling, en medeldistans, en sprint samt en långdistanstävling. För OK Torfinn var Evelina Folkesson den absolut flitigaste med sina fyra genomförda tävlingar, följt av Arne Andersson och Inger Glans som kämpade sig genom tre tävlingspass. Men hon som satt OK Torfinn på kartan inför säsongen var Karin Lexell som vann alla tävlingarna som hon ställde upp på, alltså två hela segrar i helgen!

Ett mysigt tävlingscentrum på fredagsnattspremiären. 

Helgen startade med en mysig nattävling där de tappra deltagarna Evelina Folkesson, Arne Andersson och Leif Lindau var modiga och utmanade sig själva i mörkret i säsongsstarten.Lördagsmorgonen bjöd på en medeldistans där Karin Lexell vann sin klass följt av en sprinttävling där Evelina Folkesson sprang fortare än vad enheterna kunde registrera och blev helt enkelt inte godkänd.

Fin utsikt men stranden i Åhus är riktigt tung att springa i.

Söndagens långdistans var extra lång. Med motiveringen ”marken är lättlöpt”. Det innebar att D21 som i vanliga fall brukar ligga på runt 7,5 km kom upp i hela 9,2 km. Förutom Evelina Folkesson tog sig Arne Andersson, Inger Glans, Karin Lexell och Bengt Edvardsson genom tävlingen med fina resultat. Karin vann D80 och Bengt kom tvåa i H85. Bra jobbat!

Efter helgen fick vi äran att intervjua klubbens flitigaste helgtävlare Evelina Folkesson:
Evelina, du sprang ju alla fyra tävlingar i helgen. Hur kändes det att starta upp tävlingssäsongen så hårt och intensivt? 


- Den kändes just så, hårt och intensivt. Kroppen är ju inte riktigt van, så jag är mest nöjd över att jag tog mig runt alla etapper. Eller nästan alla. Jag blev felstämplad på sprinten

Har vinterns träningar gett resultat?

- Jag tror nog minsann att vinterns träningar har bidragit till att jag orkade springa alla tävlingar. Hade man inte hållit igång så hade det varit betydligt tuffare, speciellt i sanddynsterrängen i Friseboda.

Vilken av tävlingarna kändes bäst?

- För mig kändes söndagens långdistans bäst. Jag orkade springa på trots blåsten och bommade mindre än vanligt.

Utifrån denna helg, vilken tävlingsform kommer du vilja satsa på i år?

- Medel och lång lutar det åt. Sprint är kul, men det finns en ännu större tjusning i att hitta en kontroll mitt ute i skogen.

Vilken tävling laddar du inför framöver? 

- Härnäst laddar jag inför kommande helgtävlingar för att komma i form inför vårens stora mål: 10MILA!

Top