VÅRMARKNAD I EMMALJUNGA

 

EMMALJUNGA. Våren kom tidigt till Emmaljunga i år. Det var den 1 april som våren kom till Emmaljunga folkets hus. Föreningen Emmaljunga folkets hus arrangerade vårmarknad och redan vid infarten fanns meddelandet om något extra i den anrika byggnaden.

Sortimentet av smycken var omfattande. Dä ä bar å välje!

Ett växtföretag bjöd ut alla de sorters blomster som tillhör våren och sommaren. För säkerhets skull fanns brandvärnet från orten på plats och informerade om brandrisk hemma och i naturen. Strax intill fanns ståndet med trädgårdsprylar från korgar till räfflade brödkavlar. Där fanns det mesta som tillhör utrustningen i ett välförsett hem.

Handmålade humoristiska motiv i form av vykort fanns för den intresserade besökaren. Där fanns stånd med stort urval av olika smycken. Ett smycke hade tidigare under dagen förärats dagens hundraåring. Olika modeller med påsksymboler fanns utsirade hantverksmässigt utförda. Dessutom fanns ett utbud av skilda prydnader inför kommande storhelg.

Hela bordet fullt av humoristiska vykort.

Tämligen nyutkomna skogsboken med tyngd på Emmaljunga fanns att inhandla och diverse loppisprylar fanns för den som ute efter speciella fynd.

Här erbjöds påskpynt och påsksymboler.

Föreningens Gunilla Svensson med medhjälpare skötte servicen vid kaffebordet där det också var en jämn tillströmning liksom till övriga attraktioner som utbjöds.

Kommande loppmarknader blir det den 28 maj, 2 juli och 27 augusti. Den speciella julmarknaden är bokad till den 7 december. Sen kommer den 88:e stora Luciahögtiden.

Top