Emmaljunga GoIFs damlag vann dam 3:an efter att legat 2:a nästa hela säsongen

 

EMMALJUNGA. När laget anmäldes var det väldigt tveksamt om vi skulle ha tillräckligt med folk för att klara säsongen men vi gick in med inställningen att även om vi inte var så många skulle vi genomföra den. Sen blev det så att Röke drog ur ett lag ur serien och det kom 4-5 spelare till oss. Detta var spelare som kände att de ville fortsätta spela innebandy trots att deras gamla lag inte fanns längre. För vår del gjorde detta att vi blev fler både på träningar och till matcher.

Vårt lag har ett spelsystem som de nya spelarna inte var vana vid och i början på säsongen var det lite rörigt när vi inte riktigt visste var vi hade varandra. Allt eftersom säsongen gick blev det bara bättre och bättre och på slutet var det riktigt bra.

Laget: Sarah Simonsson, Ida Jacobsson, Matilda Fredholm, Ebba Wiberg, Hanna Simonsson, Emma Erlingsson, Hanna Nilsson, Sandra Svensson, Emilia Henriksson, Emmie Simonsson, Johanna Jönsson, Helena Simonsson, Ellinor Henriksson, Filippa Lundin, Emma Centelege, Rebecka Widell, Sanna Lindholm och Moa Ströbeck. Anders Jacobsson och Helena Simonsson

Laget har fått en fantastiskt bra sammanhållning och det har varit väldigt kul både i med och motgång. Framförallt har det varit härligt att se den utveckling som skett för hela laget där alla jobbar för alla.

Säsongen började med uddamålsseger borta mot Burlöv med 5-6 efter underläge 4-3. Detta har varit lite typiskt för säsongen att vi nött ner de flesta lag genom en stabil defensiv och sen att vi aldrig ger upp utan har jobbat på ända till slutsignalen i varje match.

Tredje matchen förlorades mot Bjärred och sen blev det oavgjort mot Västa Ingelstad. Detta innebar att Bjärred ledde med 4 poäng. Det enda som gällde framöver var vinster mot alla lag. Vi hade ju Bjärred 2 gånger till så chansen fanns trots allt. Den 5:e februari mötte vi Bjärred borta och efter att ha legat under med 2-1 efter 2 perioder lyckas vi återigen med att vända matchen och vinna med 2-3. Trots detta ledde Bjärred serien.

Den 5 mars kom Bjärred på besök och vi låg under med 2-3 i mitten på matchen men lyckades vända och vinna med 5-4 efter en riktig slitmatch utan något skönspel från något av lagen.

Vi ledde serien men det var 2 matcher kvar. Vi skulle spela mot Lomma borta vilket inte är lätt men vi lyckas vinna med 0-2. Samma dag spelar Bjärred mot Västra Ingelstad och de förlorar vilket gör att seriesegern är vår. En match kvar borta mot Västra Ingelstad som vi vinner med 0-4 trots att den egentligen inte gäller något. Efter 15 väldigt jämna matcher mot många bra lag känns det väldigt skönt att vinna serien och vi är väldigt stolta för det sätt vi gjort det på.

En stor eloge till hela laget, alla som hjälpt till på något vis och supportrarna som följt oss hela säsongen. I vissa matcher har Bo-Anders Erlingsson, Magnus Fredholm, Joakim Johansson och Paul Wiberg hjälpt till på bänken, det är vi mycket tacksamma för.

 

Top