”Portalen” 10 år den 1 juni 2017

Skriv ut

 

VITTSJÖ, BJÄRNUM. Webbtidningen www.vittsjobjarnum.nu fyllde 10 år den 1 juni 2017. De första tankarna på en webbtidning föddes av Jonas Brauer redan under hösten 2006. Arbetsnamnet kom tidigt att bli ”Portalen”, ett namn som även idag förknippas med www.vittsjobjarnum.nu.

Under våren följande år tog undertecknad upp idén som ett förslag med vår lokala Lions-klubb. Tanken var att webbtidningen kanske skulle ge Lions intäkter för dess hjälpverksamheter. Tittar vi i ”backspegeln” så blev Jonas idé riktigt lyckad. För Lions kom ”Portalen” att ge drygt en halv miljon kronor att fördela.

Idag är Vittsjö GIK huvudpartner för webbtidningen med bland annat jourverksamhet. Lions har idag en lite mindre roll än tidigare.

Antalet annonsörer växte snabbt och idag är det cirka 60 företag och föreningar som väljer att ha en årsannons på webbtidningen. På kort tid växte även besöksantalet. Genom att mäta antalet besök kan vi inte bara konstatera att vi har cirka 300 000 besök varje år. Vi kan även se varifrån alla dessa besök kommer. Naturligtvis är huvuddelen från vårt närområde men även våra universitetsstäder är representerade på kartan. Roligt att notera är återkommande besök från flera andra länder. Under 2017 noterade vi totalt besök från hela 97 länder där Sverige, Danmark och USA låg i topp.

En bidragande anledning till webbtidningens stora framgång är våra mycket duktiga skribenter. Antalet har under åren ökat. Idag är vi drygt 20 frivilliga som ständigt återkommer med artiklar och bilder.

I skrivande stund har vi publicerat över 6000 artiklar. Detta motsvarar utskrivet med enbart rubriker på papper en helt fylld A4 pärm med text på papperets fram och baksida!

Välkommen som annonsör.
-Du som företagare har möjlighet att via årsannons, till en liten årskostnad, nå väldigt många med din reklam!
-Du som förening har speciella förmåner, som beroende av dig säkert kan öka medlemsantalet, helt utan kostnad för klubben!

Kontakta gärna oss via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller 0706 99 36 23.

Välkommen som skribent på webbtidningen.

-Är du intresserad att ingå i en mycket trevlig grupp, ”Portalen-gruppen”, är du varmt välkommen. Vi träffas en gång i månaden och utbyter erfarenheter. Det är denna grupp, idag cirka 20 personer som anser att det är av vikt att skriva om vår underbara hembygd, Vittsjö och Bjärnum och vad som händer i densamma.

Vår drivkraft ligger i att vi varje månad noterar att väldigt många har läst vad vi skrivit! Samtliga som arbetar för www.vittsjobjarnum.nu gör detta helt ideellt.

Därför känns det även helt rätt att en stor del av de intäkter vår webbtidning skapar under ett år går till ungdomsverksamheter i Vittsjö- Bjärnumsbygden.

Kontakta gärna oss via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller 0706 99 36 23.