Vittsjö hämtade tre poäng i Dalarna

KVARNSVEDEN. Inför 512 åskådare på Ljungbergsplanen var det Vittsjö som i den 93 minuten stod som segrare. Detta efter en jämn match.

Vittsjö öppnade starkt och hade under den första kvarten skapat tre farliga avslut mot Kvarnsvedens mål. Resultat kom även i den 20 minuten då Linda Sällström gav Vittsjö ledningen med 1-0. Kvarnsveden kom tillbaka och fick ordning på sitt spel. Hemmalaget skapade flera farligheter mot Vittsjömålet. I den 40 minuten kom även kvitteringen genom Tabitha Chawinga. Lagen gick till pausvila med oavgjort 1-1 på tavlan.

Den andra halvleken var endast 8 minuter gammal då Vittsjö åter tog ledningen. Detta genom Emmi Alanen som vackert slog bollen direkt i mål på en frispark. Minuten senare var Linda Sällström nära att ytterligare öka Vittsjöledningen. Samma Linda hade även 6 minuter senare ett farligt skott mot Kvarnsvedenmålet. I den 79 minuten gjorde Armisa Kuc efter passning från Julia Roddar ett vackert nickmål och utjämnade därmed till 2-2. Tre minuter senare tilldömdes Vittsjö straff. Denna förvaltade Linda Sällström säkert och ställningen 2-3 tecknades på matchtavlan. Då domare Mohamed Nabisi blåste av matchen stod Vittsjö som segrare med 2-3.

Naturligtvis välkomna poäng till Vittsjölaget som nu efter fem omgångar har två vinster en oavgjord och två förlorade matcher.

Nästa match för Vittsjö spelas hemma den 21 maj klockan 14. Då är det Piteå IF DFF som är gäster på Idrottsparken.