VITTSJÖN RUNT FORTSÄTTER EFTER 43 ÅR

 

VITTSJÖ. Ett efter ett rullade Pågatågen förbi Gåsadammen. Stressig väntan till klockan 11.00 var det för motionärerna som skulle ta sig runt Vittsjön. De enda som behöll lugnet var gässen och änderna vid Gåsadammen. Snart skulle andra förhållanden stunda. Det blev hastig undanflykt då ett par hundra klampande fötter närmade sig.

Starten har skett för 43:e Vittsjön runt.

Starten för traditionella Vittsjön runt har pågått sen 1973 med målgång vig Gåsadammen. Sen tre år tillbaka har målfållan varit förlagt till Sjöstugan där Vattenskidklubbens grönområde är ypperlig sträcka med nedförsbacke till målduken. Anledningen till denna förändring är att bommarna vid plankorsningen fälls och kan hindra färden mot mål. Dessutom hade café Sjöstugan extra öppet för att serva magens behov av lekamlig föda. Vittsjön runt har övergått från tävling till motionslopp. Men det fanns flera där tävlingsinstinkten hade rotat sig fast. Andra deltagare i loppet tog det på allvar och motionerade i sin egen takt. Där fanns LES från Korsahåla med sin Britta. LES har deltagit i alla 40 loppen men slutade med flaggan i topp vid målgången 2014. I år tog paret en av de kortare turerna och tog sig i mål med heder.

En av deltagarna i motionsloppet har sammanbiten min då målskynket har passerats.

Desto gladare var denna motionär då målet hade nåtts.

I och med att det var ett motionslopp korades ingen segrade då alla tog sig runt i egen behaglig takt.

Tävlingsinstinkten tog över i motionsloppet!

Vid målgången var det alerte speakern Thomas Glimmergård som kungjorde respektive motionärs ankomst till fållan. Efter registreringen blev det givetvis en medalj i gulaktig valör. De yngsta deltagarna erhöll som belöning en påse med godis. Motionsloppet var uppdelat i olika längd. Utöver långa loppet på 10 kilometer fanns det längder på 5,8 och 3 kilometers längd. Transport till startplatserna vid Getahålan skedde med buss. Alla hade gemensamt mål invid Sjöstugan.

Några åskådare i stora gruppen har mött upp för att välkomna anförvanter.

Då det började glesna med motionärer förbereddes start för Blåbärsracet. En idealsträcka i furuskogen på 750 meter. Det var ett antal ungdomar födda 2010 eller senare som löpte runt efter en förtrupp. Ingen skulle riskera att villa bort sig bland träd och stammar. Givetvis hade dessa ungdomar samma plats för målgång under anhörigas jubel. Arrangör för detta lopp var GIK med Sara Jönsson och Paul Tuvesson i ledningen. Samarbete sker med Snapphanebygdens sparbank.

Starten har ljudit för Blåbärsracet.

Blåbärsracet har klarats av med vätska och medalj.

Årets Vittsjön runt var alltså ett motionslopp varför några placeringar i prislista inte förekom. I motionsloppet kom 140 startande samt i Blåbärsracet 40 ungdomar. Snabbaste herre och dam i motionsloppet på 10 km tilldelades dock var sin pokal. Totalt delades det ut 65 priser vilka samtliga lottades ut. I övrigt hänvisas till www.vittsjogik.se. Flik: friidrott.

Top