Välbesökt vårkonsert i kyrkan

 

VITTSJÖ. Kyrkklockorna ringde och in i helgedomen tågade den över 30 personer starka kyrkokören. Kören var samlad för att förmedla budskapet att våren var kommen med en vårkonsert. Körledare var proffsige kantorn Mats Lunnergård. Symboliskt inledde kören med Vinter till vår.

Den kraftiga och välljudande kyrkokören.

På orkesterbänken fanns Johan Eldonsson med bas, Daniel Stenström med trummor samt på trumpet Roland Johansson. Kvällens gästsolist var välsjungande Jakob Svensson. Kören fortsatte med Vårbön samt Högst av allt. Solisten Jakob Svensson inledde med solo följt av allsången Det stod en blomma.

Gästande solist var Jakob Svensson vid vårkonserten.

Fortsättning följde med en la. la, lasång och kören fortsatte med ”Över berg och dal”. Efter ytterligare solo var det Carl-Olof Danielsson som höll kvällsandakten med anknytning till medförd grönskande kvist från äppleträd.

På orkesterbänken fanns Daniel Stenström t v samt Johan Eldonsson.

Efter ett par solosånger blev det ”En vänlig grönskas rika dräkt” där gudstjänstvärdarna gick med håven till dagens kollekt. Kören fortsatte med melodiskt Fader Vår samt ett par solo i lovsångens tecken.
Vårkonserten avslutades med unisont ”Må din väg gå dig”. Körledaren delade ut gåvor till gästmedverkande och en välbesökta konserten var slut med en unison bugning från kyrkokörens deltagare.

Top