Ny läktare på Vittsjö Idrottspark invigd

 

VITTSJÖ. I samband med matchen mot Djurgården invigdes den nya läktaren som svenska fotbollsförbundet kräver. Detta innebär att Idrottsparken nu uppfyller alla krav fotbollsförbundet kräver.

Olof Sixten inledde med att ge publiken en bakgrund till vårens turbulens vad gäller Fotbollsförbundets krav. Han var överväldigad över den respons privatpersoner, företag och Hässleholms kommun gett klubben. Genom generösa bidrag står vi idag med läktaren klar för invigning, menade en glad och lättad Olof Sixten.

Lena Wallenteim klipper bandet och inviger läktaren

Lena Wallenteim, från Hässleholms kommun berättade att Vittsjö damallsvenska fotbollslag marknadsför kommunen och därmed Hässleholm på ett mycket fint sätt. Därmed var det naturligt från kommunens sida att hjälpa till för att Vittsjö Idrottspark skulle få den krävda läktaren. 

Olof Sixten, Stig Sjöberg och Lena Wallenteim förrättade invigning av den nya läktaren

Stig Sjöberg saluterade invigningen genom att på sin kornett spela en just för dagen komponerad salut.

Olof Stenhammar flankerad av VGIK ordf Sigvard Gustavsson till vänster samt Olof Sixten till höger

Olof Stenhammar, som bidrog med en stor summa pengar, berättade under pausen i matchen sin koppling till Vittsjö. Det var roligt att kunna hjälpa klubben och därmed orten att uppnå de krav förbundet kräver, menade Olof. Han berättade även att han hade en gammal burk med texten ”Den hälsosamma luften från Vittsjö”. Nu skulle han passa på att fylla burken med ny luft för framtida behov.

Top