SUMMER-CAMP i full gång på VIttsjö Friidrottsarena

 VITTSJÖ. Denna veckan är det extra fart vid fina Idrottsarena. Friidrottsplanen är till alla delar fylld av entusiasmerade unga blivande idrottare. Det är i år tre år sedan Håkan Andersson startade ”Vittsjö Summer-Camp”. Lägret växer för varje år. Som lite extra bonus för de unga , på väg till Hammarby o damallsvensk fotbollsmatch, passade hela fotbollslaget på att ”heja på” de unga Summer-Camparna.

Grundare till ”Vittsjö SummerCamp”, som blir allt större, är eldsjälen Håkan Andersson. Håkan startade ”Vittsjö Summer-Camp” för tre år sedan. Tyvärr kunde Håkan på grund av jobba inte medverka vid dagens intervju. Håkan har dock klokt byggt upp ett stort lag av ledare i VGIK vilka säkert o med fast hand leder verksamheten vidare.

I år har vi 58 ungdomar som besöker vårt läger, berättar Victoria Anglefalk och Maja Andersson, två av årets ledare. Så många deltagare är faktiskt rekord mot tidigare år. Totalt är vi 12 ledare/ tränare som ställer upp denna veckan, fortsätter Victoria. Ungdomarna är i åldern 6 år till 12 år. Det är inte bara ungdomar från närområdet utan nu finns även adresser från Mellbystrand, Stockholm och Göteborg på listan. Tyvärr måste vi sätta en gräns, fler var intresserade, men får återkomma nästa år.

I måndags var det jobbigt, alla skulle lära känna varandra o de hade svårt att lyssna på oss tränare, bara en massa tjabbel. Måndagens regn spelade kanske viss roll, men de flesta hade lämplig klädsel för detta. Från tisdagen har det bara blivit bättre, nu lyssnar de på oss tränare, resultatet kommer därför också, säger Maja Andersson.
Förutom friidrott finns även fotboll med på programmet sedan två år tillbaka berättar Victoria. De grenar som finns med i årets Summer-Camp är fotboll, 60-meter löpning, häck, längdhopp, höjdhopp, kula och kast med boll.

Några bilder från dagen;

 

Top