Verums GoIF firade 70 år

VERUM. Under lördagen firade klubben detta genom att namnge sin fotbollsplan och genomföra festligheter i ortens bygdegård.

Flera funderingar fanns på vad namnet skulle komma att bli. Det var en stolt Ronny Fischer (pappa till Nilla Fischer) som drog bort duken som dolde skylten med namnet ”Nillavallen”. Vad kan väl vara med passande än att Verums stora fotbollsspelare, Nilla Fischer nu gett sitt namn åt fotbollsplanen.

Som en högtidlig inramning till namngivning och den fotbollsmatch mot Färingtofta som därefter stod på programmet sjöng Sofia Larsson Sveriges Nationalsång.

Två av bröderna Fischer fanns på plats denna högtidsdag. Både Olle och Ronny var tillsammans med sina bröder Kenneth och Göran under 60 o 70-talet aktiva fotbollsspelare och utgjorde tillsammans med Anders och Lars-Erik Månsson stommen i ett starkt lag. Verum spelade på den tiden i div 5.

Bengt Törn, berättade att han mindes hur han och Olle Fischer och flera andra skolpojkar på sent 40-tal var med och plockade sten på den plan som idag är Nillavallen. På den tiden ställde alla upp efter förmåga. Jag minns hur en av ortens bönder ställde upp med grus som transporterades hit, ja det var många som engagerade sig, berättar Bengt.

Top