VGIK loppis återigen lyckad

VITTSJÖ. VGIK loppis som genomförs i slutet av augusti är sedan drygt 35 år känd både i när o fjärran. De första kunderna fanns under lördagen på plats mycket god tid. Några ”rutinerade” loppis-besökare från bland annat Halmstad menade, -skall man fynda, då måste man vara både i god tid och snabb.

Loppisen inleddes med visning under en halvtimme för att därefter öppna klockan 13. Trängseln var stor i Wiwoods stora lokaler där föreningen dukat upp med allt från möbler, lampor, kläder, skor till ett drygt 30 meter långt bord med bara böcker!

30 meter bord fyllt med böcker

Anders Grandin har varit ansvarig för klubbens loppis sedan 1980. Jag tror det hela började några år tidigare, säger Anders.

Anders Grandin

I år har jag ungefär 70 funktionärer till hjälp o det behövs. Ungdomarna i klubben är jätteduktiga på att ställa upp. Jag hade varit glad om vi haft några fler vuxna, kanske lite fler föräldrar, önskar Anders inför kommande år. Vi har moderniserat oss och skaffat ”Swish” o detta gör att det flyter på smidigare med betalningar i år.

Auktionen har startat

-Nu startar snart auktionen o jag måste kolla att allt fungerar, säger Anders och beger sig in i till lokalen där redan massor av folk finns samlade. Auktions- förrättaren är skicklig och har dessutom ”glimten i ögat” varför priserna snabbt sticker iväg till lagom nivåer.

Utanför de stora byggnaderna lockas med bland annat grillad korv. Den goda doften från grillarna gör att även här är köerna långa. Naturligtvis kan man även prova ”lyckan” genom att köpa lotter vid några stånd.

Utanför byggnaderna finns statyn av Lenin, även han verkar nöjd med både publik o väder.

Top