Ungdomar hade arbete vid Sjöstugan

Vittsjö. Sommarcaféet Sjöstugan har nu stängt för säsongen. Premiär för öppnandet var på Valborgsmässoafton. Sen dess har det varit öppet alla dagar klockan 12-20. Cecilia Sundgren har varit arrendator för caféet och är helt nöjd med verksamheten. Rörelsen är delvis beroende på väderleken och ännu fler besökare hade nog kommit med bra väder!

Cecilia Sundgren tvåa f v jämte tre av sina medhjälpare strax före stängningsdags.

Under de fyra månaderna som Sjöstugans sommarcafé servat kunder med våfflor och annat tilltugg har 16 skolungdomar haft arbete där, kortare eller längre tid. Redan nu är det klart att Cecilia Sundgren kommer att bedriva verksamheten med Sjöstugans sommarcafè även nästa år. Sannolikt kommer även då några skollediga ungdomar få ett sommarjobb med utsikt över Vittsjön. Det blir också då många våfflor som skall serveras till kunderna. Ingen besökare har klagat varken på servicen eller matvarorna. Tvärt om!


Även utrymmet på altanen ger plats år kafégäster.

Fastigheten uppfördes 1895 men det var först 1925 som sommarcafé öppnades. Det var då café Valhalla som hade servering i Valhalla och i Sjöstugan. Det idylliska caféet hade öppet fram på 1950 talet. Sen blev det några år då denna verksamhet gick till vila. Vattenskidklubben köpte hela fastigheten 1989 och ett bolag bildades. Sommarfiket blomstrade upp och verksamheten där har fortsatt. Samtidigt som Vattenskidklubben förvärvade fastigheten erhöll denna förening även utrymme för sin sport.


De gäster som inta sin måltid under grönskande träd har denna möjlighet.

Under flera år har det varit eftermiddagar med underhållning med religiös eller profan sång och musik. Dessutom har platsen varit målgång för deltagare i Vittsjön runt. Platsen har också varit idealisk för firande av midsommar med dans kring majstången. Då är det Vattenskidklubbens gräsyta som gett en fin sammanhållning.

Top