Tävlingsviljan vann över regnet

BJÄRNUM. För femte året i rad arrangerade Bjärnums GoIF på fredagskvällen ”Byastafetten. Årets startfält bestod av 124 löpare fördelade på 31 lag.

Nedräkningen startade några minuter före klockan 18.30 och de första löparna fanns på plats. Skottet ljöd och löparna begav sig ut på den korta banan, 2,2 km. Efter drygt sex minuter syntes täten komma in på Sparbanksvallen för växling. Nästa löpare begav sig ut på en lite längre bana, denna gång 3,4 km. Efter två korta och två långa sträckor var det ”Hässle löp och mulitsport” från Hässleholm som stod som segrare . På andra plats kom ”Mördarsniglarna”från Bjärnum/Osby och på tredje plats Farstorp Athletic club.

I fjol hade vi 18 anmälda lag och i år är det hela 31 lag, säger en glad Olle Davidsson, som är en av arrangörerna. Lag Bida2 som segrat två år i rad är inte anmälda i år så vandringspriset kommer att gå vidare, säger Olle. Extra roligt att samtliga lag kom till start trots det regniga vädret. Nästa år skall vi försöka locka ännu fler lag till Byastafetten, avslutar Olle Davidsson.

Resultat från tävlingen finns på funtorun.se (Klicka)

Top