Emma återvänder till livet

Röke. Församlingshemmet i Röke fylldes av intresserade lyssnare. Alla hade kommit för att lyssna på Emma Petterssons drastiska levnadsberättelse. Hennes lidande har ventilerats många gånger i press och teve. På mödernets sida har Emma anknytning till Vittsjö där hennes morföräldrar är bosatta.


Emma Pettersson gav en gripande skildring om sitt liv.

Det var en gripande och rörande berättelsen som Emma Pettersson berättade om. Hon blev livshotande skadad 2009 och vistades lång tid på sjukhus och rehabiliteringshem. Nu försöker hon komma tillbaka till nytt liv med samma namn. Sviterna efter mordförsöket finns ännu kvar och hennes stora önskan är att så småningom erövra körkort.

Året 2009 blev hon livshotad misshandlad samma dag hon skulle köra upp för körkort. Under sin långa och svåra rehabilitering fick hon höra i sitt medvetslösa tillstånd: Glöm inte att andas. Detta resulterade också en i bok som redogjorde för hennes dramatiska återvändandet till livet. Under hennes gripande berättelse var det andlös tystnad bland lyssnarna. Vid några tillfällen var det hennes bokförläggare Agneta Almqvist och Emma som sjöng duett.


Emma Pettersson och Agneta Almqvist underhöll med sång.

Nu försöker Emma Pettersson att återhämta sig för att börja livet på nytt! Efter föredraget var det några frågeställningar som Emma Pettersson humoristiskt besvarade. De båda agerande under kvällen tackades av komminister Agneta Svensson som även lämnade presenter. Sammankomsten avslutades under gemytligt samkväm.

Top