Klubbmästerskapet – den oviktiga tävlingen som ingen bryr sig om men som alla vill vinna.

Alltid lika spännande! I förrfjol vann Camilla Nilsson med 22 sekunders marginal på damsidan, i fjol vann Agneta Erfors med 49 sekunder. Vem av dem båda skulle lyckas ta hem titeln som årets kvinnliga klubbmästare i OK Torfinn i år?

På herrsidan var det minst lika spännande. Som överlägsen klubbmästare fem år i rad kämpade Pelle Jönsson för att bibehålla sin titel och därmed låta vinstsviten närma sig den hittills osprängda 7-vinstgränsen, något som skulle göra honom både historisk och legendarisk som Torfinnare. Hur gick det då, undrar ni såklart nyfiket, på årets klubbmästerskap som hade valts att avgöras på Hässleholms OK’s orienteringstävling vid Mölleröds kungsgård den första dagen i oktober?


En bild över målet och TC på Mölleröds kursgård

Damerna gjorde ingen besviken genom att än en gång låta sekunderna avgöra klubbmästartiteln in i det sista. Med bara två kontroller kvar till mål ledde fjolårsvinnaren Agneta Erfors med 9 sekunder före Camilla Nilsson. Men alla gör vi våra sämre val i livet och på denna livsviktiga tävling valde Agneta, som den trogna klubbmedlem hon är, att stanna och hjälpa en vilsen herr-klubbmedlem. Även om denna godtrogna handling gick relativt snabbt så distraherade detta Agneta i den milda grad att hon, kort därpå, svängde av den lilla stigen för tidigt, varpå hon tappade ytterligare sekunder på sin konkurrent. Mer exakt tappade hon 38 sekunder! I mål stod Camilla och väntade med nerverna på helspänn och skuttade av lycka när hon insåg att hon hade återerövrat titeln som årets kvinnliga klubbmästare med 33 sekunder.

Banan i herrarnas mästerskapsklass diskuterades flitigt efter målgång.

För herrarnas del var det ingen tvekan om vem som hade gått helhjärtat in för att vinna den här tävlingen. Med 4 minuter och 37 sekunders marginal vann Pelle Jönsson, för sjätte året i rad, titeln som årets manliga klubbmästare. Om vi spanar långt tillbaka i tiden, närmare bestämt på 1970-talet, vann Åke Jönsson klubbmästerskapstiteln sex år i rad. Varken förr eller senare har någon lyckats med denna bedrift. Dock kommer ny historia kunna skrivasnästa årom Pelle gör det igen: vinner klubbmästerskapstiteln!

Maskoten Älgot går runt på tävlingen och klappar high-five med både barn och vuxna

Denna helg bestod inte bara av ett alldeles för spännande klubbmästerskap, den bestod också av en hel ungdomtävlingshelg, Älgots cup. Helgen avslutar ungdomssäsongen med både en individuell tävling, en övernattning och en stafett för ungdomarna i de skånska klubbarna. Albin Andersson från Torfinn gjorde ett strålande lopp på söndagens 7-mannastafett då han sprang första sträckan i ett kombinationslag tillsammans med Hässleholms OK och kom i mål på en fin femteplats på sin sträcka.

Top