Kvällsboule i Verum

VERUM. Det var med stor glädje arrangerande Verums Fritidsgrupp kunde räkna in 21 deltagare till torsdagens ”Boule och Grillkväll”. 

Lite samkväm vid grillen

En mycket trevlig överraskning var att den tidigare postmannen Per-Erik Persson från Hässleholm hade kommit hit för att deltaga i den trevliga gemenskapen som råder dessa kvällar. I grillpausen och efter avslutat spel kom det fram flera minnen och episoder från den tiden då han delade ut post, paket samt även pension till en del här ute på landsbygden.

Bild från samkvämet vid fikabordet

Vi är många som ser fram mot den gemytliga och trevliga stämningen som är det som är viktigaste vid dessa träffar. Det är flera som lever ensamma och dessa kvällar är mycket uppskattade, vilket var det Fritidsgruppen trodde och hoppades på när vi startade Boulekvällarna för flera år sedan.Efter att vi lottat ihop lagen, spelat boule cirka en timme är det dags att grilla den medhavda korven. Under pausen från spelet är det mycket som ventileras vid fikaborden, hela tiden är det en trevlig gemytlig stämning som råder.

Spelet startar igen efter pausen

En annan glad och trevlig överraskning denna kväll var att Lena Holmberg hade bakat och bjöd på (min favorit) Toscakakor som hon delat upp och satt ut på varje bord, så alla fick smaka, flera fick mer än en bit.

Arne Andersson Vittsjö, "Vågar jag ta en bit kaka till tro"?

Lena Holmberg var den som hade flest träningstillfällen förra året 2016 då gruppen arrangerade 35 grillkvällar, Lena hade deltagit i 32 av dessa, bara missat tre.

Efter pausen lottades nya lag och spelet kunde fortsätta. Det var en mycket fin och vacker kväll, vilket var motsatsen till förra torsdagen 12/10 som var regnig och kall, då var vi bara 10 som deltog, torsdagen den 5/10 som också var en rätt fin kväll deltog 22.

Fyra glada kvinnor efter att vi slutat. Lena Holmberg, Inga-Britt Jönsson, Ingrid Tuvesson samt Ewa Eriksson.

Fritidsgruppen har skaffat ett par nya lampor så nu finns belysning till alla banorna, så ni som är nyfikna och intresserade kom gärna hit och prova på, bouleklot finns att låna.

Vi träffas varje torsdag kl. 18:00 och vi håller på så länge vädret tillåter, det är bara snö och frost som stoppar oss.

Top