Vittsjötoner ljöd i Lyckåsa

BJÄRNUM. Flickorna i Småland var också uppskattat på Lyckåsa i Bjärnum. Det var flickor och män från hembygdskören som underhöll boende på äldreboendet Lyckåsa. Ett par gånger varje år kommer denna välkomponerade grupp för att underhålla med muntra och välkända visor. Flera av hemmets gäster sjöng eller trallade med i texterna, eller stampade med i takten.

Välljudande och trevliga kören från Vittsjö underhöll med glädje.

Rutinerade Marie Bengtsson var konferencier och presenterade låtarna. I instrumentgruppen hanterades gitarr, fioler, bas, dragspel och saxofon. Det blev visan om Fröken Fräken och Den gamla spinnrocken. Vid presentation av en visa var det en av de äldre boende som yttrade: Det låter romantiskt!

”Bengtssons trio" var tongivande vid konserten.

Kanske var det visan om flickorna i Småland som imponerade där flera av de boende sjöng eller nynnade med i tonerna. Efter ytterligare några visor avslutades konserten när sångare och musiker med unison bugning tackade för applåderna. Elna Fredriksson tackade gruppen som fått lyssnarna att känna sig glada i vardagen. Som extra nummer sjöng gruppen visan att ”göra någon glad”.

En fyrbent lyssnare njöt av underhållningen med slutna ögon.

Under eftermiddagen bokades nästa konsert in till våren. Vittsjötoner var populärt inslag på Lyckåsa.

Top