Församlingshemmet bjöd 130 kaffegäster

VERUM. Efter väl förrättad ansning och skötsel av anhörigas gravplats på kyrkogården blev nästa uppehåll i församlingshemmet. Där hade kyrkans kvinnliga medhjälpare dukat fram av äkta hembakat. Långbord var utplacerade och kakfaten fyllda. Omkring 130 gäster kom till kyrkkaffe efter besöket på kyrkogården.

Ingrid Fischer kom till kyrkogården för att vårda anhörigs gravplats.

Verum är speciellt. Där samlas människor till skilda högtider, antingen kyrkliga eller mer profana träffar. På många av gravplatserna var det redan tidig afton många ljus tända. Nya dekorationer fanns på plats, även dessa för att hedra minnet av anhöriga. På plats fanns även sympatiske kyrkvaktmästaren Olof Lunnergård. En besökare frågade efter en sekatör. Sådan fanns inte i fickorna men kyrkväktaren ilade åstad och hämtade det efterfrågade verktyget!

Kvinnliga betjäningen i församlingshemmet stod redo och välkomnade var och en. Lekamliga utspisningen bjöd på läckerheter och strax serverades kaffe i de väntande kopparna. Stundtals var det flesta sittplatserna upptagna och kaffegästerna tog god tid på sig att tala med sittande eller stående granne. Stämningen var som vanligt gemytlig och de sista gästerna lämnade salen 30 minuter efter ”stängningsdags”.
”Eftersitsen” fortsatte i köket och i salen som planerades för nästa sammankomst.

Top