Årsmöte PRO Vittsjö

Tiden är inne för pensionärerna i PRO Vittsjö att ha sitt årsmöte, som vanligt så var platsen församlingshemmet, fredags eftermiddag och ute yrde stora snöflingor som virvlade ner på marken. Skönt att vara inomhus då.

Ordförande Sivard Strand hälsade alla välkomna, han tyckte det var trevligt att drygt 50 pensionärer vågade sig hit i detta snöovädret. Mötet öppnades och dagordningen för dagens möte godkändes, med sittandes ordförande samt sekreteraren valdes. Till dagens justerare blev Jan Tidblad och Kjell Svärd valda.

Ordf Sivard läste upp PRO verksamhetsberättelse gällande år 2017, vars innehåll är: medlemsantalet hade ökat till 179 vid årets slut, ett glädjande besked tyckte han, berättade även att det är flest damer i PRO, (inte så konstigt eftersom kvinnor lever längre än män). Han berättade vidare att under året så har det varit sammanlagt 581 personer på månadsmöten.

Vidare så sa han att det har varit ett aktivt år med studiecirklar i spännande ämne tex, om Gotland men också om Landskrona med citadellet. Det har även varit aktiviteter som cykling, promenader, utflykter men också om trevliga inslag av underhållning på månadsmöten. Han tackade alla som varit med och hjälpt till under året som gått för deras fina insats. Kurt Aronsson berättade om föreningens ekonomi, bättre 2017 än året innan. Revisionsberättelse följdes därefter: bra stabilt och ansvarsfrihet till styrelsen bifalles.

Första delen av detta årsmöte är nu avklarat och det är dags för årmötets nästa fas för PRO Vittsjö att starta upp med omval eller med nyval. Många omval blev det, vilken tur att det finns föreningsmänniskor som hjälper till år efter år. Men Ulla Aronsson ansåg att hon nu efter 12 års ideellt arbete i PRO Vittsjö har gjort sitt och kan lämna sin post med gott samvete. Blommor till henne och en lång applåd som tack för hennes insats genom alla år.

Punkterna är många och de rullar på snabbt, på övriga frågor så ventilerades det här: kaffepris/fika =höjdes med en guldpeng, boendekris för äldre, SPF senioren i Hässleholm ger info om äldreboendet/särskilt. Jan Tidblad berättar om vikten att ställa upp på tis-tors ”Träffpunkten Linden” de kostar en hel del i månaden, även om kommunen hjälper till. Så behövs det fler som kommer dit. Finns också it hjälp att få där jämna veckor. Där händer ju något spännande varje vecka på verksamheten där, bl a : biståndshandläggare kommer, internationella kvinnodagen, servering av våfflor, smörgåstårta, och trubadur som underhåller men även dragspelstoner och teater som kommer längre fram i vår. Så visst sjutton finns det nåt till alla att se fram emot. Om inte så kom in och prata en stund och drick en kopp kaffe.

Vi i Vittsjö har fått en ny medicinsk fotvårds klinik som man kan fixa sina fötter hos ”Fothälsan”, hon heter Johanna och hon berättade lite kort om sig själv och hälsade oss alla hjärtligt välkomna till henne. Efter Johannas anförande så blir det nu fika och idag serveras det smörgåstårta, kaffe och kaka verkligen en höjdare.

Dagens underhållare är Lars Påhlsson som visar bildspel och berättar om sin resa på Irland med andra ord en resa på den "gröna ön” som den också kallas. Underbara bilder tagna från den resan på djur, vackra parkvyer, blommor, kyrkoruiner, slottsruiner, vackra gamla hus, men också från alla de får som finns på ön. Lite historik, naturligtvis från varvet där fartyget Titanic byggdes. Han berättade om öns mångfald gällande pubar som finns och många var de, stenmurar och mycket mera. Ett riktigt trevligt inslag och med en glöd med en bra berättelseförmåga som han delgav oss pensionärer. En varm applåd för ett bra framförande.

Dagens eftermiddagsmöte är nu slut och vi sjunger tillsammans ”Du gamla du fria”…..

Top