Cykeltrimmet ”Känn Din Bygd” 2018

VERUM. Fritidsgruppen i Verum har haft sedvanliga möten och bestämt var årets 3 cykelrundor till cykeltrimmet ”Känn Din Bygd” skall vara. Kartan är färdigritad och klar att kopieras. Även kontrollplatserna är utsedda och den infotext som är till kontrollerna läses igenom av medlemmarna, innan textbladen går i tryck och kopieras.



11/9 2005 Fika vid Björkeberga med Skeingesjön i bakgrunden, under en av de arrangerade gemensamma cykelrunderna. Närmast kameran Ingvar och Anna-Greta Ivansson.

Det som återstår nu är fotografering av lämpliga motiv på 7 st. av de 36 kontrollplatserna så Bengt kan göra klart den medföljande ”Ord och Bildletartävlingen”. Medlemmarna hoppas snön snart skall försvinna så detta går att genomföra. Sedan skall allt kopieras och paketeras samt göras redo för försäljning.

Cykeltrimmet pågår mellan 1/5 – 30/8 med prisutdelning sön. 2 september kl. 15:00

Lite tråkigt är att två av medlemmarna som varit med och bildat denna Fritidsgrupp våren 2002 i samband med ett EU-projekt ”Stenbärarland” har valt att lämna gruppen, och att jag missade att ta några foton när vi kallat hit de båda för att äta en bit smörgåstårta i samband med, och innan vi övriga i gruppen hade ett av våra möten. Samt ta emot varsin blomma som tack för deras arbeten under de nästan 16 åren de deltagit i gruppen. De båda är f.d. ordförande Anna-Greta Ivansson samt Elisabeth Nilsson.

Anna-Greta Ivansson och Elisabeth Nilsson vid grillen där de ordnat maten till oss när vi hade en sommarfest i gruppen 31/7 – 2009

Med några nostalgiska bilder vill jag försöka kompensera för de missade fotona vid avtackningen. De första åren arrangerade gruppen gemensamma cykelrundor och tipspromenader. Numera är det cykeltrimmet ”Känn Din Bygd” och ”Boule och Grillkvällar” samt två interna bouletävlingar som gruppen ägnar sig åt.

Anita Tropp, Elisabeth Nilsson, Anna-Greta Ivansson och Inger Svensson sköter försäljningen vid vår cykeltrimsavslutning 31/8 – 2014.

Gruppen samlad vid en fikarast i samband med byggandet av spången vid den tidigare kraftverksdammen i Hästberga. Anna-Greta och Elisabeth väljer att ta sin fika stående.

Top