Onsdagen den 14 mars hade Vittsjö Bjärnum Teaterförening årsmöte

Medlemmar och övriga kom till dukade bord med tulpaner på, som påminner om den kommande våren. För visst är den på gång?

Årsmötesförhandlingarna gick som på räls, inga större förändringar. Föreningen och dess styrelsemedlemmar fick idel ros och lovord för sitt arbete.


Ett stort antal intresserade åhörare hade samlats

Verksamhetsplanen för 2019: ”Teaterföreningens ambitioner är att förse invånare i Vittsjö med omnejd med teater för alla, barn, vuxna, unga och äldre. Föreningen är öppen för nya trender. Dans är en av dom. Föreningen deltager också i andra arrangemang som anordnas i Vittsjö.”

I februari 2020 är det 50-årsjubileum, vilket kräver sin planering som redan är igång.

Kommande program:

  • Torsdagen den 22 mars, Anna-Lena Brundin och Jan Sigurd tolkar Edith Piaf, Chet Baker och Monica Zetterlund
  • Lördagen den 5 april, Y Viva Espana, en galen komedi av Dan Kandell

Så var det dags för kvällens ”höjdpunkt”, den långe, ståtlige Niklas Larsson från Osby. En något hes underhållare nyss hemkommen från Melodifestivalen i Stockholm. Efter diverse ommöblering fick han ordning på sladdar, filmduk, projektor och dator, ljuset släcktes och Niklas lovade att han skulle se till att vi inte somnade. Med humor och en del självironi berättade han om sin stora vurm för det svenska kungahuset. Med egentagna bilder lotsade han oss genom hela kungafamiljen från 1700-talet fram till nutid. Han berättade om alla gånger han väntat i timmar på att få se och träffa kungligheterna, såsom kung Carl XVI Gustaf, drottning Silvia och inte minst kronprinsessan Victoria med sin make prins Daniel och så småningom resten av de kungliga barnen och barnbarnen också. Att få hälsa i hand och byta några ord med dom är mödan värd att vänta på, tycker Niklas. Så har de så trevligt tillsammans, alla som väntar. Expressen ha intervjuat honom ett antal gånger och han är lite av en kändis på grund av sin rojalism. Annars har ni säkert sett Niklas i tv-programmet ”Halv åtta hos mig”.

Niklas tackas med blågula blommar av ordförande Anita Tidblad.

Efter en dryg timme av bilder, skratt och förundran över alla data runt kungahuset, bjöds det på köttfärspaj med sallad och kaffe med kaka. Heder åt dessa kvinnor som förser oss med så god mat!

Top