"Trygg i Bjärnum" genomförde årsmöte på Tre Hammare

BJÄRNUM. Slutsatsen från mötet är tydlig, Trygg i Bjärnum gör verkligen nytta i bygen, -men har för stunden brist på chaufförer.

Föreningen genomförde sitt årsmöte på Tre Hammare. P-O Bengtsson, ordförande i föreningen, välkomnade besökarna.

Torsten Enarsson, P-O Bengtsson och Mats Thulin

Därefter genomfördes en sedvanlig årsmötesförhandling. Föreningen redovisade en god ekonomi. Styrelsen beviljades ansvarsfrihet för det genomförda verksamhetsåret. P-O Bengtsson omvaldes som ordförande för föreningen.

Per Kentner tackades för 15 år som kassör i föreningen

Per Kentner som varit kassör under 15 år hade avböjt omval och som ny kassör valdes Anders Månsson. Till övriga poster i styrelsen skedde i huvudsak omval.

I föreningens årsberättelse beskrivs problem att finna chaufförer. Carina Andersson och Mikael Jarlsheden har lagt ner omfattande arbete med att försöka rekrytera nya medlemmar, men det behövs fler. För närvarande står bilen stilla ett antal dagar varje månad. P-O Bengtsson menade att det genom detta är svårt att lösta uppgiften, -att hålla koll på Bjärnum med omnejd. Dessutom är det inte rätt mot alla våra sponsorer som bidrar till verksamheten. Finner vi inte en lösning på problemet kanske föreningen måste lägga ner sin verksamhet redan under nästa år, säger P-O.

Detta skulle vara tråkigt, menade inbjudne polisen Rolf Paimensalo. Det är tveklöst så att allmänheten och i synnerhet Trygg i Bjärnum är den ”bästa” polisen, -finns på plats och har lokalkännedom. Ni gör stor nytta med att iaktta och rapportera händelser till oss. Att den kriminella verksamheten är låg i byn, beror säkert till del på Trygg i Bjärnums förebyggande verksamhet.

Rolf visade bilder och berättade om den nya polisorganisationen. Han återkom till vikten av att alla är vaksamma och rapporterar händelser. Vi behöver hjälp av både Trygg i Bjärnum och av Trygg i Vittsjö, -vi poliser är för få och har stora områden, tillade Rolf.

Rolf berättade om envarsgripande och om nödvärnsregeln. Dessa två lagar gäller för alla medborgare. De skall dock användas med försiktighet, menade Rolf.

Vid mötet diskuterades även hur kommunikationen mellan polis och Trygg i Bjärnum kan bli bättre. Att delge information om viss verksamhet i området samt även ge återrapport av tidigare rapporterade iakttagelser är viktigt. Polisen har naturligtvis inte möjlighet att delge allt, berättade Rolf.
Rolf hade dock tankar på hur viss information skulle kunna delges Trygg föreningarna ganska enkelt. Rolf uppmanade föreningen till vidare dialog med polisen i Hässleholm.

Kan du ställa upp en gång i månaden som chaufför kontakta då ordförande via 0451 20 310 eller 0705 66 85 89

Top