Gräset "växer så det knakar" på Vittsjö Idrottspark

VITTSJÖ. Under måndagen godkändes huvudplanen, eller rättare sagt gräsmattan, för allsvenskt spel. Glädjande kan därmed Vittsjö ta emot Linköping på sin hemmaplan.

Gräset växer nu snabbt tack vare gynnsamt väder. 

Det såg länge bekymmersamt ut. För några veckor sedan låg snön på planerna och tjälen fanns i marken. Vintern har ställt till med en hel del. Kylan har bland annat gjort att bevattningsanläggningen inte fungerar helt som den skall.

Den 20 mars såg det svårt ut.

Under måndagen besökte fotbollsförbundets representant Idrottsparken för att kontrollera om det var möjligt att genomföra spel på huvudplanen. Glädjande konstaterade kontrollanten att det är inga problem, det blir spel på hemma-arenan den 22 april.

Klubben har lånat ”täckmattor” av Vittsjö Golfklubb och dessa har gjort susen. -Vi har gödslat två gånger och vattnar i omgångar. Som du ser så växer gräset på flera ställen igenom täckduken, berättar Mats Andersson, vaktmästare på Arenan. Nu är det bråttom, vi har en hel del kvar som måste vara klart till på söndag. Jag hoppas att vi kan ta bort täckdukarna under onsdagen eller senast på torsdag. Förutom att linjer skall målas så är det en hel del smådetaljer som också skall vara klart, fortsätter Mats. Allt detta tar mer tid än man tror. Vore skönt om vi kunde klippa en första gång under onsdagen och sedan på lördagen, avslutar Mats Andersson.

Top