Vår- och sommarfest på Vittsjö Sjukhem

VITTSJÖ. En inbjudan kom via mailen från Vittsjö Sjukhem om jag var intresserad att komma på deras försommarfest, visst var jag det så i fredags (18/5) var det så dags igen.


En mindre regnskur inledde - men sen kom solen igen!

En trevlig vår och sommarfest stund som varade en bra bit före och över lunchen fram till eftermiddagskaffet, ett trevligt inslag för de gäster som bor där men även för de inbjudna anhöriga. Kan ju inte bli närmre en festplats än den här.

Maten (grillad kycklingfilé) den smakade helt ljuvligt gott, serverad tillsammans med potatissallad och olika sallader i glada härliga färger. För visst så äter man med ögonen också. En stor eloge till kökskockarna, bra jobbat.

Det första som jag såg när jag kom dit var en karusell med en kaffekanna så blå, stor med koppar därtill som passar både unga och äldre, förr visst e det roligt att gå omkring på ett tivoliliknande område med lampor som blinkar häftigt. Där många människor kan träffas och ha roligt tillsammans. Här testar några av Vittsjö fotbollstjejer att åka karusell o äta karamell, ser ut att funka bra.

Även idag så får jag en pratstund med en av ägarna som bjuder mig på en mjukglass, smakar bra i värmen den smälter rätt så fort. Intill henne så står sjukhemmets VD och kollar så allt går som planerat med vår o sommarfesten. Allt flyter på bra och jag fick en liten pratstund med de två, intressant.

Caroline och Anders Åberg

I boden intill så är kommersen i full gång, strålande tider med "försäljning" av popcorn, spunnet sockervadd eller mjukglass som kan köpas med det tivolihäfte som alla blir tilldelade när de anländer till festen på Vittsjö sjukhem.


Gratis biljetthäfte - lott, chokladhjul, mjukglass, sockervadd och 'valfri' är redan förbrukade

Häftet innehåller många möjligheter för "köp" eller att pröva lyckan på chokladhjulet, eller varför inte "köpa" lotter där vinstchanserna är goda att samtliga vinner. Tror nog att vinsterna som (blommor, brickor, ljushållare mm) lockar till köp och att prova lyckan, gäller även mig.

Vissa av anhöriga är med för första gången och de är tacksamma för den insats som Vittsjö sjukhems personal har gett deras anhörig, även om det är i livets slutskede så är personalen helt underbara, enligt döttrarna som jag pratade med.

Efter maten så smakade det bra med lite underhållning och i år så är det barn från Vittsjö fritidsgrupp som skall framföra några sommarvisor, de sjöng bland annat, ”Sommarlov”, ”Vittsjö i mitt hjärta”, och ”Den blomstertid nu kommer” mm. De fick flera applåder efter avslutad sångstund. Ett väl så trevligt genomfört sångprogram av barnen med sommar spring i benen och att de sen får pröva lyckan på chokladhjul, äta spunnet sockervadd, popcorn eller att få en mjukglass i bägare. Testa att åka karusell höjer nog känslan för lycka ett snäpp eller två.

Allt detta kan ju endast genomföras om de styrande på Vittsjö sSukhem ställer sig positiva till aktiviteter av detta slag som kommer de boende till godo. Men, men utan deras duktiga och kompetenta personal så bidde de inget. De är verkligen en nyanserad skara som förgyllde dagen för oss alla som var på vår o sommarfesten på Vittsjö sjukhem.

Pst! Och därefter även få en fribiljett till någon av Vittsjö dam fotbolls lag hemmamatch e ju bara så …. Måste bara avsluta med att säga tack till alla är involverade för en lyckad fest.

Top