På besök i Värmland med Lars Lerin som mål.

Skriv ut

Torsdagen den 26/4 åkte vi mot Kristinehamn och Hotell Marieberg, mest för att få närmare till Lars Lerins Karlstad. Jag(Johnny) ,hade fått två övernattningar på Elitè hotell i Karlstad, detta som åttio års present av min yngsta dotter. Resan gick fint med Kristina vid ratten , efter små raster och korta pauser kom vi fram till hotellet klockan 15.00. Efter att vi flyttat in ,var vi inte tröttare än kunde gå en promenad, för att kolla in naturen runt hotellet.

På kvällen åt vi en god måltid i centrum, inte alltför sent somnade vi med sköna drömmar om fredag och lördag i Karlstad. Fredag morgon med frukost och packning, vi passade på att beskåda värdens högsta Picassoskulptur som ligger vid Vänerns strand, en imponerande syn.


Picasso

Väl i Karlstad kunde vi parkera utanför Sandgrund, tidigare danssalong där även jag flyttat mina elefantfötter en gång. Det visade sig att där kunde bilen stå i 7 dygn om så önskades till ett ganska lågt pris och med gångavstånd till “vårt”hotell.

Klockan 11.00 öppnade före detta Sandgrund numera Lerins konsthall, Vilken angenäm chock att få uppleva hans otroliga målande i verkligheten.

I rum efter rum fanns stora akvareller som vi sittande kunde drömma oss bort i. Fulla av beundran över hur dessa konstverk kunde frambringas och framför allt ge oss så många intryck och känslor.

Denna storslagna konsthall kan man inte vara utan! Livet blir lite fattigare om det inte får ses och upplevas. Tyvärr fick vi inte träffa honom , men vi blev väldigt väl mottagna. Vilken härlig känsla för oss amatörer, att få se vår tids skickligaste akvarellists verk.

I övrigt hade vi två underbara dagar i Karlstad, med ett underbart hotell och restauranger. Vi avslutade besöket med en stor loppmarknad på Norra fältet i stadens utkant. Sen lördag kväll var vi åter i Emmaljungas sköte, med fantastiska synintryck.