Nationaldagsfirande vid Bjärnums Museum

Traditionsenligt inleddes programmet med att ordförande Håkan Andreasson höll ett välkomsttal där han hälsade alla välkomna och speciellt årets talare som var Robin Gustavsson.

Till tonerna av marschmusik som framfördes av Röke Blås underbara orkester tågade de samlade föreningarna in på området och bildade en fanborg längs kanterna vid scenen. Flaggan hissades av hemvärnet och trumpetfanfaren spelades av Tore Nilsson och Ingmar Karp.

Bjärnums Manskör lät sina stämmor ljuda över museet under ledning av Curt Nilssons trygga hand. Röke Blås lyfte nästan taket med de härliga tonerna från de olika musikstyckena under ledning av Ingmar Karp.

I årets tal sa ordföranden att i år är det 80 år sedan Matilda Johansson skänkte området som museet ligger på. Han lyfte även fram de stora programpunkterna som kommer framöver, bla Midsommarfirande, Teknikens dag och Hembygdens Dag, samt att det har tillkommit två nya inslag i programmet och det är bakluckeloppis den 19:e augusti och dragkamp den 5:e september. Till hösten kommer det även bli frågequiz med historiska inslag samt anordnas en släktforskningskurs.

Nationalsången sjöngs och uttåget skedde under tonerna av Röke Blås och till allas glädje framförde Manskören efteråt fler sånger ur sin breda sångskatt som de har samlat på sig under åren som gått.

Bjärnums Fornminnesförening vill framföra ett stort TACK till er alla som på något sätt bidrog till att denna dag kunde genomföras och även tack till er alla som kom hit och firade nationaldagen med oss.

Top