Stipendiat på Jacobsskolan

Skriv ut

Vittsjö Sjukhem hade beslutat att utge ett stipendium på 10.000:- till bäste/bästa elev på Vård- och omsorgsprogrammet på Jacobsskolan i Hässleholm. Utdelningen skedde i aulan i början av avslutningen. När verksamhetschefen Anne Nyström på Vittsjö Sjukhem läste upp motiveringen och nämnde prissumman gick det ett stort sus bland de församlade, spontan applåd utbröt även av studenterna. När vinnaren av priset namngavs gick det ett ännu större jubel!

Vinnaren av årets pris blev Yasmine Svensson, den helt ovetande pristagerskan formligen skuttade fram till scenen för att motta sin stora prischeck. Tanken med detta pris är att sporra eleverna ytterligare under kommande år. Kunskap och engagemang ska löna sig. Vittsjö Sjukhem behöver duktiga medarbetare nu och i framtiden.

Den samlade bedömningen från vård och omsorgslärarna löd så här:

"Nominering av Stipendiat, Studenten Yasmine Svensson Vo3B - "Vittsjö Sjukehems stipendium"

Yasmine har genom sina tre år på Vård- och omsorgsprogrammet genomgått en stor utveckling och mognad. Hon har nått mycket goda studieresultat i samtliga ämnen och visar att hon är väl rustad för framtida högskolestudier. Yasmine har dessutom fått fantastiska omdömen ute på sina praktikplatser inom vård och omsorg, hon har även arbetat extra inom vården när tid funnits.

Yasmine besitter även en stor social kompeten, är mycket hjälpsam person och har lätt för att skapa förtroende och vänskap. Yasmine är en god och lojal medmänniska som alltid gör sitt yttersta för att skapa en god arbetsmiljö i klassrummet.

Vi är övertygade om att Yasmine kommer att bli en stor tillgång inom olika typer av Vård och omsorgsarbeten, men även för alla andra människor och miljöer som hon möter i livet."

Jacobsskolan i Hässleholm, Vård- och omsorgslärararna, Susan Malmquist, Cecilia Kallberg, Carina Johansson, Marija Smrekar samt Pia Goldschmidt.