Smultronställe - gör ett besök

Skriv ut

Inte alls långt från Vittsjö hittade vi ”en liten grupp på 8 personer ” verkliga smultronställe. Nu var ju vädret på vår sida, nästan lite för hög temperatur, 29 grader.

Första stopp var Hishults konsthall. Genom ett sommarfagert landskap kom vi fram till konsthallen som är inrymd i en vacker gul byggnad. Utställning av konst inomhus och skulpturer i den vackra trädgården.

I trädgården prunkade rosor och bänkar var utplacerade så att man vilade mitt i det vackra och de spännande föremålen. Mycket att titta på och njuta av.

Efter att det estetiska sinnena och själen fått sitt var det dags för magen att få ta del av god mat. Det serverades färskrökt lax och dill stuvade potatis. Perfekt sommarmat. Jättegott.

Så ställdes färden mot Knäred, någon hade hört om en hängbro som blivit invigd april 2017. Vi var nyfikna. Vi fick leta lite efter platsen men när det stod KVARNEN på en skylt visste vi att vi närmade oss.


Mötesplats KVARNEN visade sig innehålla stall med konst och gamla hattar, Brovikens Bryggerimuseum, hästvagnar och kuriosa i nybygget. Mycket överraskande för oss som inte visste att allt detta fanns här.

Medhavt kaffe avnjöts i den härliga naturen som omgav KVARNEN.

Så till hängbron, -när man gick över bron gungade det lite. Väl över ledde skogsvägen fram till Flamma Fallet. Krokån som som går där mynnar ut i Lagan.
En fantastisk badplats med stora stenar att ligga och sola på och vikar med badvatten.
Med den temperaturen så var badplatsen välfylld med badgäster och svalkande vindar för oss som bara tittade på.