Vittsjödagarna startade med barnens tivoli

VITTSJÖ. Barnens förmiddag i Vittsjö inföll i fredags klockan 09-11. Då var alla barn, upp till sex år inbjudna till Hassans tivoli inklusive äldre medhjälpare. Vittsjödagarna etapp 1 hade startat. Detta tack vare några företagsamma ungdomliga intressenters idé och insatser. Vittsjödagarna startade med Vittsjödagen 1986. Sen har det fortsatt men risken fanns att evenemanget kom en för tidig avveckling till mötes.


Så här kunde åkarna se tivolit lite från ovan.

Under årens lopp har ”ströget” varit bemannat med handlare och andra krämare som hade något att erbjuda. Kommersen ökade samtidigt som organisatörerna blev äldre och allt mer kraftlösa. Då risken för nerläggning nalkades var det fyra ungdomar som insåg att något måste ske. Det skedde och Vittsjödagarna 2018 har startat.


Tut, tut här kommer jag!

I fredags vara det Hassans tivoli som drog intresset till sig. Alla barn upp till 6 år erbjöds obegränsade åkturer på tivoli. Utbudet var precis lagom för klara av alla turer på de två timmar som erbjöds. De flesta passade på, en eller fler gånger att passera glassbaren. Det var ortens butik, I Centrum Allting som frikostigt bjöd på denna läskande vara till törstande strupar.


Under väldigt kort paus lyckades dessa yngre smaka på den gratis glassen.

Givetvis fanns bilbana på räls med automatisk rattförning. De som önskade se det lite från ovan kunde ta plats i skylift eller åka rutschbana.


Här går det undan med fart i nerförslut.

Tack ungdomar som håller Vittsjö levande!

Top